De COVID-19-pandemie heeft grote gevolgen voor kinderen die opgroeien in ontwikkelingslanden en kwetsbare gebieden. Het zijn vooral meisjes die de gevolgen van deze pandemie voelen. Nu meer dan ooit hebben kinderen, en zeker meisjes, jouw steun nodig!

 

Doe een donatie en help een meisje uit de crisis

Voor vele meisjes stopt de lockdown nooit

 

Miljoenen meisjes kunnen niet meer naar school door de coronacrisis. Maar de sluiting van de scholen en het leven in lockdown, betekent voor meisjes niet alleen het verlies van onderwijs. Het betekent voor hen ook het verlies aan een veilige omgeving. Zonder de veilige omgeving van de schoolmuren, lopen meisjes uit kwetsbare gemeenschappen een groter risico op:

  • kindhuwelijken
  • gendergerelateerd geweld
  • tienerzwangerschappen
  • seksuele uitbuiting
  • genitale verminking en meer.

Voor vele meisjes betekent dit dat ze nooit meer naar de schoolbanken zullen terugkeren om hun opleiding af te maken. Plan International wil die ongelijkheid stoppen met deze wereldwijde ‘Girls in Crisis’-campagne. Want alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat meisjes opnieuw toegang krijgen tot kwaliteitsvol en veilig onderwijs en beschermd zijn tegen vele schadelijke praktijken. 

 

 

Een school biedt bescherming aan meisjes en jonge vrouwen. Maar nu de scholen gesloten zijn, neemt het aantal gevallen van verkrachting en aanranding toe. Sommige meisjes zijn ook in de prostitutie gegaan om toch een inkomen te hebben. Georgina, Kenya

Help een meisje zoals Georgina uit de crisis

Het leven in crisis, wat betekent het voor meisjes

Leven in crisis, wat betekent het voor meisjes?

Leven in een crisis betekent voor een meisje leven in angst. De angst om uitgehuwelijkt te worden. De angst voor seksueel geweld. En de angst om nooit meer naar school terug te keren. Plan International neemt actie om meisjes te beschermen tegen de negatieve gevolgen van een crisis. Zo staan meisjes in Niger op tegen kindhuwelijken. En beschermen we meisjes die leven in vluchtelingenkampen in Rwanda tegen geweld. 

Lees Meer
New call-to-action